Kyllingehapsere med "rod"-fritter

En rigtig god og nem ret som tangere til junkfood uden at være usund!


Du skal bruge:
500 g kartofler i stave
2 pastinakker i tykke stave (ca. 300 g)
4 gulerødder i tykke stave (ca. 300 g)
olivenolie
1½ tsk groft salt
1 æg
4 spsk rasp
75 g revet ost
1½ tsk barbecuekrydderi
¾ tsk groft salt
3 kyllingefileter i 2 cm skrå skiver
3 dl græsk yoghurt
½ dl sød chilisauce
1 spsk vand
¾ tsk groft salt

"Rod"-fritter:
Skræl kartofler og put dem i kogende vand i 5 min. Skræl rodfrugter og skær dem i stave. Tag kartoflerne op skær dem også i stave. Put stavende i en frysepose med lidt olivenolie og groft salt og ryst posen. Sørg for at alle stave er fedtet godt ind i olie.
Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200° i ca. 40 min. Man kan evt. give dem 5 min. grill til sidst, så de bliver rigtig sprøde.

Kyllinghapsere:
Bland rasp, ost, barbecuekrydderi og salt i en dyb tallerken/skål. Pisk derefter ægget sammen i en anden dyb tallerken/skål. Vend så kyllingestykkerne i æg og derefter i raspblanding. Læg de panerede hapsere i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag så kyllingehapserene på en rist øverst i ovnen og sammen med fritterne de sidste 20 min.

Sød chilidressing:
Rør yoghurt, chilisauce, vand og salt sammen. Smag den til hvis du synes den mangler lidt af det ene eller det andet. Lad den gerne stå lidt i køleskab inden servering.

Velbekommen:)

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar