Hvidsten Gruppen... en trist historie!

I går var vi et smut i biografen, og det var helt perfekt i sådan et kedeligt gråt og regnfuldt vejr. Vi var inde og se "Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve", og det er godt nok en trist historie.


Jeg havde ikke hørt om Hvidsten Gruppen før filmen kom frem, men synes at det kunne være interessant at vide, hvad gruppen egentlig havde udført, og hvad den stod for.

Filmen er baseret på en virkelig historie fra besættelsestiden og omhandler en af de mest kendte modstandsgrupper i Danmark under 2. Verdenskrig.
Kort fortalt handler den om kroejeren Marius Fiil der i 1943 bliver kontaktet af modstandskæmpere, der ønsker, at han tager del i deres ulovlige modstandsarbejde.
Familien Fiil og deres nærmeste venner danner Hvidsten Gruppen, som modtager våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly. Så de kaster sig altså ud i frihedskampen, selv om den bringer hele deres familie i fare.
Og da regeringen træder af, og tyskerne indfører dødsstraf for sabotage og modstandsarbejde, bliver det virkelig alvor for gruppen.

Det er en spændende og lærerig historie, og jeg må også sige, at der trillede en del tårer, da det er en meget trist historie. Men det er ikke en fantastisk film, synes jeg. Skuespillet var ok, men ikke vildt imponerende og alt i alt, var det helt sikkert den spændende historie, der holdt filmen oppe.

Jeg kunne godt have nøjes med at se den på dvd, men den bør helt sikkert ses for det historiske indblik!

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar