Hurtige flute

Hvis man lige skulle få lyst til at bage et par flute til aftensmaden, så er her en nem og hurtig opskrift. Hævetiden er "kun" 30 min, og så skal flutene lige efterhæve i 10-15 min, så det er altså til at nå at bage flute til middagen, selvom man har været på job.

Du skal bruge:
20 g gær, 2 dl lunkent vand, 1 tsk salt , 300 g mel

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt mel og salt. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket i 30 min. Del dejen i 2 og form 2 kugler. Tril hver kugle til en aflang pølse, der passer med bagepladens længde. Læg flutene på bagepladen, og lad dem efterhæve i 10-15 min. Rids dem derefter med et eller flere snit og pensl dem med vand. Bag flutene midt i ovnen ved 200° i ca. 25 min. Under bagningen pensl med koldt vand 2 gange. Og værsgo - så er der frisk bagte flute. 

Jeg brugte hvedemel, og tænker at jeg vil prøve at peppe dem lidt op med evt. oliven og soltørret tomater næste gang.



*H*

3 kommentarer:

  1. Smager super godt med gulerødder.

    SvarSlet
  2. De er virkelige lækre med hvidløg og soltørret tomater, mums

    SvarSlet
  3. Mmm ja det lyder også lækkert - det må vi prøve!:)

    SvarSlet