Fyldig pizzabund

Hvis den står på hjemmelavet pizza, er her en god opskrift på en fyldig pizzabund! Jeg plejer, at lave hjemmelavet pizza i en bradepande, og dejen passer til en almindelig bradepande.

Du skal bruge:
- 25 g. gær
- 4 spsk. lunkent vand
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. salt
- 4 spsk. olivenolie
- 400 g. hvedemel

Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt halvdelen af melet og derefter de øvrige ingredienser.
Rør dejen sammen, tilsæt efterhånden resten af melet og ælt dejen godt. Lad den hæve et lunt sted i ca. 20 min.
Rul dejen ud til et stort "firkantet" stykke, der nogenlunde passer til din bradepande. Beklæd bradepanden med bagepapir, og læg den udrullet dej heri. Lad dejen efterhæve i ca. 45-60 min. og gerne med et fugtigt viskestykke henover.

Herefter er dejen klar til tomatsauce, fyld og ost. Jeg plejer at bage pizzaen i ca. 20 min. ved 200°, men det kan variere en del alt efter hvor meget fyld, der er på. Hold gerne øje med dejen i løbet af bagningen, tjek evt. bunden - her kan man hurtig se, om den er ved at være færdig.

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar