Lækker cremet kartoffel-porresuppe med bacon

Med kulden og mørket der trænger sig på, så er det blevet sæson for suppe. Jeg har faktisk ikke gjort mig så meget i forskellige supper, men jeg tror, at jeg skal i gang med at lave nogle flere forskellige slags, for det er da noget så skønt med en dejlig varm skål suppe en kold og mørk dag.
Denne her opskrift på kartoffel-porresuppe er ret nem, og det kan vi jo godt lide!

Du skal bruge:
3 porrer
700 g kartofler
En klat smør
Et par kviste frisk rosmarin (eller en 1/2 teske tørret)
1 liter hønseboullion
1/2 teske groft salt
friskkværnet peber
bacon

Sådan gør du:
Rens porrerne og skær dem i små stykker. Skræl kartoflerne og skær også dem i små stykker. Varm en gryde med smør, og sauter porrerne heri. Kom derefter rosmarinkviste og kartoffelstykker i gryden. Tilsæt boullion og kog suppen i ca. 20 min. til grønsagerne er helt møre. Blend derefter suppen med en stavblender til den er jævn og cremet og smag den til med salt og peber.
Hvis man har en rest madlavningsfløde eller lignende, så bliver suppen kun mere cremet af en sjat. Det er jeg personligt ret glad for:) Skær bacon i små stykker og steg dem lækre gyldne og sprøde, og drys dem over suppen, når den er serveret. Mmm velbekomme...


*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar