Til dej til ca. 120 stk. skal du bruge:
250 g smør
375 g hvedemel
85 g sukker
1 sammenpisket æg
Til topping skal du bruge (vi laver som regel dobbelt portion):
En håndfuld smuttede mandler
2-3 spsk perlesukker
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i en skål med mel og sukker. Saml dejen med æg til en fast dej. Stil dejen i køleskab i min. en times tid.
Rul derefter dejen ud i fingertykke stænger, skær dem i stykker (ca. 4-5 cm). Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade.
Hak mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl finsk brødene med æg og drys med mandelblandingen.
Bag kagerne nederst i ovnen i 12-15 min. ved 200° indtil de er gyldne.
Og så er der sprøde lækre finsk brød... haps!
*Stelle*
Det ser lækkert ud. Tak for en virkelig fin opskrift og gennemgang, hilsen T. Godt nytår:)
SvarSletHej Trine!
SvarSletTak for din kommentar - det er en rigtig lækker opskrift, og sjovt nok forsvinder finsk brødene altid først! En ekstra omgang til næste jul vil nok blive højt værdsat;) Også rigtig godt nytår til dig:)