Lammefrikadeller:
400 g hakket lammekød
1 tsk. salt
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand
25 g hvedemel
Peber
2 spsk. friskhakket rosmarin
Olivenolie til stegning
Put lammekød i en skål og rør det godt med salt. Blend løget og put i kødet sammen med presset hvidløg. Rør løg og hvidløg i kødet sammen med æg, vand og hvedemel. Rør til sidst til peber i. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Hak så rosmarin, og vend i farsen. Steg til sidst
farsen til små frikadeller, og steg dem i 5-6 min. på hver side.
Mormorsalat:
2 x hjertesalat
Friske grønne bønner
Mandelflager
1 dl. piskefløde
Saft af ½ citron Ca. 1 spsk. sukker
Skyl salaten, og slyng den tør. Nip så bønnerne, og damp dem i kogende vand i ca. 3 min. Hæld koldt vand over bønnerne, og rist herefter mandelflager gyldne på en tør pande. Til dressingen skal du rører fløde med citronsaft og sukker - rør til dressingen er lækker cremet. Vend salaten med bønnerne, og dryp mormordressingen over. Drys herefter mandelflager over.
Mmm... velbekomme!
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar