4-5 store bagekartofler
1/4 knoldselleri
25 g smør
1 dl varm mælk
Salt
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 fed presset hvidløg
2 hakkede løg
3-4 revne gulerødder
1 dåse tomatpuré (140 g)
2,5 dl hvidvin
Salt og peber
1/2 tsk. sukker
Skræl kartoflerne og knoldselleri og skær dem i grove stykker. Put dem i en gryde med usaltet vand og kog dem helt møre under låg. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og knoldselleri helt fint med et piskeris. Pisk så smør og mælk i og smag til med salt. Mosen skal være helt let for at få en optimal Shepherds Pie.
Brun kødet i lidt olie og kom så hvidløg, løg og gulerødder i og lad det sautere i ca. 5 minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og hvidvin. Sauter videre i ca. 10-15 min. indtil vinen er kogt helt ind. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Smør et ovnfast fad og fyld kødet i. Dæk kødet med kartoffelmos - man kan enten bare smøre det over kødet eller man kan fylde mosen i sprøjtepose og lave fine toppe.
Bag så Shepherd's Pie'en ved 200° i 40-45 minutter.
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar