Chokokage med skumfiduser og nødder ala Rocky Road

Wow denne her kage er så lækker! En rigtig klistret chokoladekage med hasselnødder, pistacienødder og miniskumfiduser, sådan rigtig Rocky Road agtig! De salte pistacienødder var lige prikken over i'et i kontrast til den søde og lidt tunge kage. Den blev med stor glæde guffet i sig, og det tog ikke tid før den var væk! Man skal lige være opmærksom på, at når kagen er bagt, så skal den først køle af, og så skal den i køleskab i en time. Så den tager lidt tid at lave, men alternativt kan man sagtens lave den dagen før. Skumfiduserne blev blot endnu mere svampet, så det gjorde den nærmest endnu bedre!



Du skal bruge:
120 g smør
60 g kakaopulver
50 g mørk hakket chokolade
200 g brun farin
1 stort æg
60 g hvedemel
1¼ dl mælk

Topping:
50 g pistacienødder
50 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
75 g små skumfiduser

Sådan gør du:
Smør, kakaopulver og hakket chokolade kommes i en gryde og smeltes ved jævn varme. Rør i blandingen til den er glat og uden klumper. Tag gryden af varmen, og rør så brun farin, æg, hvedemel og mælk i dejen.
Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir og smør papiret. Fordel dejen i formen, og bag kagen ved 175 midt i ovnen i ca. 25 min. Mærk med en kødnål, om kagen er bagt. Hvis der hænger dej ved,  så skal den have lidt længere.
Mens kagen er i ovnen så hakkes nødderne og chokoladen. Lige når kagen er færdig så fordel først skumfiduser og så nødder og chokolade på den lune kage. Stil herefter kagen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 3–5 min. til skumfiduserne er gyldne og chokoladen er smeltet.
Afkøl kagen ca. 1 time og stil den derefter i køleskabet i 1 time, inden den skæres i firkanter på ca. 5 x 5 cm.

Mmm... får helt lyst til et stykke!:)

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar