Endnu en gulerodskage... denne gang i lag:)

Gulerodskage er og bliver altså en skøn spise, og denne her opskrift høre til den overdådige af slagsen med flere lag mascarponecreme... mmm!

Du skal bruge:
30 g hakkede valnødder
250 g revne gulerødder 
250 g sukker 
3 æg 
2 dl vindruekerneolie (eller en anden smagsløs olie) 
200 g hvedemel 
2 tsk. kanel 
½ tsk. salt 
1 lille tsk. natron 

Til mascarponecremen skal du bruge:
250 g mascarpone 
50 g blødt smør 
200-250 g flormelis 
Mørk chokolade til pynt 



Sådan gør du:
Hak valnødder og riv gulerødderne fint. 
Tag en skål og pisk sukker og æg skummende. Tilsæt derefter olien. 
Bland i en anden skål hvedemel med kanel, salt og natron, og sigt det i dejen. Vend derefter revne gulerødder og valnødder i. 
Fordel dejen i smurt rugbrødsform på ca. 1½ liter og bag kagen på 175° i ca. 1 time midt i ovnen. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Sidder der dej på nålen, så skal den bages lidt længere. Afkøl kagen når den er færdigbagt. 
Lav mascarponecremen mens kagen køler af. Pisk mascarpone med smør og flormelis til en tyk ostecreme. 
Når kagen er helt afkølet, flæk den så på langs, så du har tre nogenlunde lige tykke stykker. Læg kagen sammen med lag af mascarponecremen. Smør tilsidst resten af cremen på toppen af kagen, og pynt med revet chokolade:)


*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar