Lørdag stod den på en ny pasta ret, og det var virkelig lækkert. Jeg fandt opskriften i BoligLivs nyhedsbrev, og den kan helt sikkert anbefales.
Tid: ca. 30 min plus hvile- og kogetid (4 pers.) - det tog nu lidt længere, synes jeg. Og til 4 voksne vil jeg nok lave en halv gang mere.
Romesco:
1 rød peberfrugt
25 g mandler
1 lille fed hvidløg
1 spsk. eddike eller citronsaft (jeg brugte rødvinseddike)
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
300 g pasta
150 g chorizopølse
1 spsk. olivenolie
½ kg tomater
salt og peber
Tænd ovnen på 250 grader grill.
Halver peberfrugten, fjern frøene og læg halvdelene med ydersiden opad på en bageplade med bagepapir. Grill dem i ovnen i ca. 15 min., til de er godt mørke og brankede.
Tag peberfrugten ud, og kom den i en frysepose, bind en knude på posen, og lad den hvile i ca. 15 min. Tag derefter peberfrugten ud, og pil skindet af.
Kom peberfrugt i en blender eller minihakker sammen med mandler, presset hvidløg, eddike, olivenolie og citronsaft. Blend til en grovkornet tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
Skær chorizo i skiver (skiverne kan med fordel halveres synes jeg). Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande, og steg chorizo i ca. 2 min. ved god varme. Tilsæt tomater, og steg i yderligere et par minutter.
Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp.
Vend pasta med romescosauce, chorizo og tomater. Krydr med salt og peber.
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar