Solskinsboller... eller også bare müsliboller

Så blev det August's tur til at blive indtaget af skoldkopper, og han ligner efterhånden en stor skoldkop!
Så nu skal tiden så gå med et eller andet, når man bare sidder herhjemme og venter på, at den sidste kløende prik er ankommet! Så vi har bagt solskinsboller i dag, det er egentlig bare müsliboller, men August synes, at når nu solen skinnede, så var det altså solskinboller, vi lavede.


De blev ganske gode, men de er noget søde... måske lidt for søde til min smag. Men nemme var de, så her kommer opskriften:

Du skal bruge: 
1½ dl yoghurt naturel, ymer eller hvad du nu lige har
2½ dl varmt vand
50 g gær
120g müsli
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel
½ dl smagsneutral olie

Sådan gør du:
Bland yoghurt med det varme vand, så blandingen bliver lunken. Opløs gæren i blandingen og tilsæt müsli, salt og sukker. Lad så blandingen stå ca. 10 min.
Tilsæt derefter ca. 1/3 af melet samt olien, og tilsæt så resten af melet i. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig, og lad den hæve tildækket og lunt ca. 15 min.
Slå dejen sammen og form ca. 15 boller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 3 kvarter.
Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200°.


*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar