Lækker gulerodskage

Nu når efteråret nærmer sig, og der bliver lidt mere indendørshygge, bliver der også bagt flere kager hjemme hos os :-)

Et godt bud på en kage, som altid er et hit, er denne gulerodskage fra Arla - jeg syntes den er ret nem og den bliver altid god! Tilpas klæg og den dejlige sur/søde flødeosteglasur på toppen, komplimenterer den søde, krydrede kage rigtig godt!



Gulerodskage:
  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 1½ dl rosiner (disse har jeg altid udeladt)
Flødeost-glasur
  • 200 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
  • 2 spsk vand
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, sukker, citronskal og -saft. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt evt. med valnøddekerner og revet citronskal.
Velbekomme!
*S*



Ingen kommentarer:

Send en kommentar