Et godt bud på en kage, som altid er et hit, er denne gulerodskage fra Arla - jeg syntes den er ret nem og den bliver altid god! Tilpas klæg og den dejlige sur/søde flødeosteglasur på toppen, komplimenterer den søde, krydrede kage rigtig godt!
Gulerodskage:
- 200 g blødt smør
- 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
- 3 æg
- 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
- 75 g hakkede valnøddekerner
- 1½ dl rosiner (disse har jeg altid udeladt)
Flødeost-glasur
- 200 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
- 2 spsk vand
- 50 g flormelis (ca. 1 dl)
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 2 tsk friskpresset citronsaft
Pisk smør, farin og æg godt
sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen
skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt
springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.
Skær flødeosten i mindre stykker og rør
den godt sammen med vand, sukker, citronskal og -saft. Smør "glasuren" på den
kolde gulerodskage og pynt evt. med valnøddekerner og revet citronskal.
Velbekomme!
*S*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar