Nem og hurtig Chili Con Carne

Nu er det vist tid til at komme lidt i gang på bloggen igen efter lillesøsters ankomst.
Inden hun blev født havde jeg endelig fundet en god opskrift på Chili con Carne, der smager af mere end bare kødsovs med chili og bønner. Det er uden tvivl krydderierne og chokoladen, der gør forskellen, og retten smager skønt og er nem og hurtig at lave… hvad mere kan man forlange:)


Du skal bruge:
1 stort løg
2 røde chilier
1 spsk. olivenolie
500 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure (140 g)
1 dl oksebouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidneybønner
Ca. 25 g hakket mørk chokolade
Salt og peber


Sådan gør du: 
Hak løget og flæk chilierne, skrab kernerne ud og hak dem fint. Svits derefter løg og kød et par minutter i olien. Tilsæt chili, presset hvidløg og krydderier. Vend det godt sammen og steg i ca. 10 min. Kom tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden. Lad simre ved svag varme i ca. 10 min. og rør en gang i mellem undervejs. Skyl og afdryp bønnerne og tilsæt dem. Lad hele herligheden simre i yderligere 10 min. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber. Server med nachos, en klat creme fraiche og godt brød.

Velbekommen:)

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar