Lækre luftige blåbærmuffins
Forleden da vi var nede og købe ind, insisterede August på, at han skulle have en bakke blåbær i hans vogn. Han har dog ikke vist den store interesse for dem siden, så jeg besluttede mig for at bruge dem til en gang muffins. Med denne her opskrift ender man med nogle virkelige lækre luftige muffins, og de smager himmelsk:)
Til ca. 10-12 stk. skal du bruge:
2 æg
140 g sukker
120 g meget blødt smør (jeg puttede det lidt i mikroovnen, så det næsten var flydende)
2 tsk. vaniljesukker
170 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 dl mælk
120 g blåbær
Sådan gør du:
Pisk først æg og sukker. Tilsæt derefter blødt smør og vaniljesukker og pisk til det er hvidt og luftigt.
Bland så hvedemel, bagepulver og salt. Tilsæt ægge-smør massen og rør det hele godt sammen. Tilsæt derefter mælk lidt ad gangen og rør til en cremet dej.
Put blåbærrene i dejen og rør forsigtigt. Fyld dejen i muffinsforme, og sørg for at der er plads til, at de kan hæve. Drys evt. med lidt sukker på toppen for at få en sprød skorpe.
Bag kagerne midt i ovnen på 190° i ca 25 minutter til de er fine gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist - og værsgo, så er der lækre luftige blåbærmuffins:)
*H*
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar