Citronspecier


Så fik jeg prøvet at lave Citronspecier - en af de nemmere opskrifter i Mette Bomsterbergs lækre bog "Søde Sager". Mmm de blev rigtig lækre, men ved ikke helt om man skal grine eller græde over at den eneste "væske" eller hvad jeg skal kalde det, som binder dejen sammen, er smør!! En rigtig smørbombe - hvilket jo helt sikkert også er forklaringen på den gode smag:)


Til ca. 25 stk skal du bruge:
1/2 vaniliestang
125 g flormelis
300 g hvedemel
225 g stuetempereret smør
Skallen af 1 vasket citron

Sådan gør du:
Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt af flormelissen med kniven, så kornene skilles ad.
Ælt vaniliesukkeret sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Form den til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm.
Læg den i køleskabet i 1 times tid (eller mere), og skær herefter pølsen i skiver, der er 7-8 mm tykke. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 180° i 12-15 min. til de er let gyldne. Tag citronspecierne ud og lad dem køle af på en bagerist. Og værsgo - så er der lækre citron småkager (nu har jeg ladet mig fortælle, at citronspecier skal være ret store, men jeg tror nu også de vil være lækre, hvis man kun laver pølsen ca. 3-4 cm i diameter. Det vil jeg i hvert fald prøve næste gang).

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar