Minitærter, Chorizo i butterdej og Feta/spinat pakker

I fredags kom Stine & co. til mad, og jeg havde været lidt i tvivl om, hvad jeg skulle lave. Jeg endte med et oste/pølse bord fyldt med gode sager og god rødvin:D
For at gøre lidt ekstra ud af det, havde jeg bagt lidt forskelligt, sådan lidt tapas agtigt, og det blev virkelig lækkert. Jeg havde lavet minitærter med semidried tomater og feta, fint snittet chorizo i butterdej og til sidst små butterdejspakker med spinat og feta. Det gjorde lige oste/pølsebordet en tand mere luksuriøst, og vi endte med at sidde og spise i lang lang tid!

Chorizo med butterdej

Minitærter med semidried tomater og feta

Feta/spinat pakker med sesam

Chorizo i butterdej:
1 rulle færdig butterdej
100 g chorizo med jalapenos skåret i små tern
1 æg til pensling

Rul dejen ud og udstik ca. 12 cirkler med et glas. Læg en portion chorizo i midten, og fold dejen sammen til en halvmåne. Pensl halvmånerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved ca. 200° i 15 min.


Minitærter med semidried tomater og feta:
1 rulle færdig tærtedej
2 æg
1,5 dl madlavningsfløde
Salt og peber
Semidried tomater i olivenolie (Irma har nogle lækre af slagsen)
100 g feta ost
Revet ost til at putte på toppen af tærterne (jeg brugte cheddar)

Rul dejen ud og udstik ca. 16 cirkler med et glas. Læg cirklerne i muffinsforme, så de dækker bunden og går op ad siderne (som en lille tærte skal se ud). Læg en semidried tomat i hver tærte og dæk den med feta ost, enten en lille skive eller smuldret.
Pisk æg, madlavningsfløde og salt og peber. Hæld blandingen over hver tærte, så de fyldt helt op til kanten af dejen. Drys lidt revet ost på toppen og bag dem midt i oven i ca. 15-20 min. ved 200°.


Feta/spinat pakker med sesam:
1 rulle færdig butterdej
6-8 kugler optøet fint hakket spinat
100 g feta ost
Salt og peber
Krydderier
1 æg til pensling
Sesam

Rul dejen ud og skær den i ca. 16 firkanter. Rør den optøet fint hakket spinat (husk at klem al væden ud af dem), feta, salt, peber og krydderier sammen. Put en teskefuld af blandingen på hver firkant og svøb så hjørnerne om blandingen, så det bliver en fin lille pakke, helt omsluttet af dej.
Pensl pakkerne med sammepisket æg og drys med sesam. Bag pakkerne midt i ovnen i ca. 10-15 min. ved 200° (jeg havde kun puttet salt og peber i denne gang, men jeg syntes, at de lige manglede et eller andet. Jeg tænker, at enten gyroskrydderi, chili eller hvidløgssalt vil kunne peppe dem lidt op, men det kan man jo gøre alt efter smag og behag).

*H*

2 kommentarer:

  1. Mega lækre opskrifter - de blev alle rigtige gode og vakte stor begejstring! TAK!

    SvarSlet
  2. Hej Hanna!
    Godt at høre - vi synes også selv det er nogle lækre opskrifter!
    Næste gang en af os skal lave Feta/spinat pakker med sesam, havde vi tænkt på at putte Gyros-krydderi i, det tror vi vil være helt perfekt!
    Mange hilsner
    Stelle

    SvarSlet