Så hvis du har en forkærlighed for den saftige kokostopping på drømmekagen, kan denne opskrift varmt anbefales - mums, det var godt!
Drømmekage med ekstra topping:
- 2 æg
- 100 gram rørsukker
- 1 spsk vaniliesukker
- 120 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 25 gram smør
- 1 springform (24cm)
- lidt smør til formen
- Topping:
- 180 gram usaltet smør
- 75 gram mælk
- 330 gram brun farin
- 160 gram kokosmel
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, eller 200 grader uden varmluft. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne med lidt smør. Pisk æg, rørsukker og vaniliesukker tykt og skummende i en skål, brug evt. en elpisker. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det ned i æggemassen, og vend forsigtigt rundt med en røreske. Lun mælken sammen med smørret i en gryde og vend det hurtigt i dejen, så den ikke falder sammen. Fordel dejen i springformen og bag den i ovnen i 20-25 minutter, eller til kagen er gyldenbrun og ikke giver for meget efter, når man trykker let på den. Lad den køle af. Nu til kokostopping! Varm forsigtigt smør, mælk, farin og kokosmel op i en gryde. Rør i massen hele tiden, til alt sukkeret er smeltet. Fordel kokostoppingen på den afkælede kage og lad den sætte sig i køleskabet i ca. 2 timer, før servering.
Velbekomme :-)
*S*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar