Koldhævede boller med solsikkekerner

I denne uge er vi en tur i min fætters dejlige sommerhus i Melby. Den står på afslapning, gåture, leg i haven og god mad! Morgenen blev startet med friskbagte boller - og når de er koldthævede, så er det hurtigt og nemt. Især et hit, at man ikke skal have fingerne i dejen!






Til ca. 12 stk. skal du bruge:
5 dl koldt vand
25 gram gær
1 tsk groft salt
1 spsk flydende honning
200 g havregryn
400 g hvedemel
75 gram solsikkekerner
Ekstra solsikkekerner til bollens bund

Sådan gør du:
Aftenen før laves dejen - Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og honning, og derefter havregryn og solsikkekerner. Rør herefter melet i lidt af gangen. Rør dejen sammen til en sammenhængende, sej tyk grød. Dæk dejen til og stil den i køleskabet i 8-10 timer.

Næste morgen - Sæt ovnen på 225° og slå dejen ned med en ske. Form en bolle med en spiseske og dyp toppen i solsikkekerner, og vend derefter bollen ud på en bageplade beklædt med bagepapir (så bunden af bollen er dækket af kerner). Bag bollerne i ca. 20 minutter midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Velbekomme....

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar