Maafe - afrikansk gryderet med kylling


I aften stod menuen på Maafe - afrikansk kyllinggryde (eller Groundnut stew), og det vakte stor begejstring. Jeg selv synes måske, at man sagtens kunne tilsætte nogle flere grøntsager f.eks. noget kål eller måske lidt ingefær. Men lækkert smagte det, så det kan varmt anbefales. Jeg lavede en version uden chili for Augusts skyld, og så puttede vi (voksne) selv noget stød chili på vores portioner.

Du skal bruge:
Lidt olie
4 kyllingfileter
2 løg
2 spsk tomatpure
3 tomater
1 rød stærk rød chili
3 kartofler
3 gulerødder
1 terning hønsebouillon
3 store spsk. jordnøddesmør
5 dl vand

Sådan gør du:
Skær grøntsagerne i mundrette stykker, og snit løg og chili i fine tern.
Svits løg og kyllingfileter i olien ved høj varme. Skru ned for varmen og lad det simre et par minutter. Tilsæt resten af ingredienserne på nær jordnøddesmør og kun 2,5 dl. vand, og lad retten simre under låg i ca. 30-35 min. til alt er mørt. Put til sidst jordnøddesmørret og resten af vandet i. Rør grundigt og sørg for at jordnøddesmørret bliver rørt helt ud! Smag til med salt og peber og lad retten simre videre i ca. 5 min.

Servér med brune ris!

*H*


4 kommentarer:

  1. Hej Stelle,

    Sikke en lækker og nem opskrift, den tror jeg bestemt jeg vil prøve snart!

    Tak for inspirationen og en ellers dejlig blog!

    Hilsen Marie:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie,
      Det synes jeg helt sikkert du skal! Opskriften er nemlig dejlig nem som du skriver, så det er bare om at komme i gang:) Og tak for de pæne ord.
      Mange hilsener
      Helle

      Slet
  2. Jeg tilsatte spidskål og blomkål, det blev virkelig godt!

    SvarSlet
  3. Hej Hadis,
    Det lyder også rigtig lækkert - det må vi prøve en dag.
    Mange hilsner
    Stelle

    SvarSlet