I torsdags syntes jeg at jeg ville forkæle mine kolleger lidt, og besluttede mig derfor for at bage nogle muffins til dem. Efter lidt søgning på nettet, faldt valget på disse muffins, da vi alligevel havde 3 citroner liggende i frugtskålen :-)
De blev et stort hit hos alle, og jeg syntes også selv resultatet blev rigtig vellykket - jeg er generelt meget pjattet med bagværk med citron og birkes tilsat dejen, giver en dejlig knasende fornemmelse - det er helt sikkert ikke sidste gang, de skal bages!
CITRONMUFFINS MED BIRKES OG CITRONCREME – ca.18 stk.3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vanillesukker
100 g smør
1 dl mælk
4½ dl mel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
skal og saft af 2 citroner
1 dl blå birkes
CITRONCREME
30 g blødt smør
2½ dl flormelis (evt. mere hvis cremen er for tynd)
revet skal af en citron
2 spsk citronsaft
100 g philadelphia naturel
Varm ovnen til 200 grader. Pisk æg, vanilie og sukker sammen. Smøret smeltes (jeg brugte ama!) og blandes med mælken og det røres derefter i æggemassen.
Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Tilsæt citronsaft, skal og birkes. Kom dejen i en muffinplade beklædt med papirforme og bag dem i ca. 15 minutter. Pisk tilsidst ingredienserne til citroncremen sammen og sprøjt eller smør dem på de afkølede kager.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar