Luftige fødselsdagsboller

Ovenpå adskillige fødselsdagsfester for at fejre at vores 2 dejlige drenges 4 års fødselsdag, har vi i begge familier spist masser af fødselsdagsboller i denne weekend. Vi har opskriften på nogle rigtig lækre og luftige boller, og de bliver rost til skyerne hver gang. Så nu vil vi da lige dele opskriften med jer:) 


Til 16 stk. skal du bruge:
4 spsk. lunkent vand
25 g. gær
400 g. hvedemel
2 dl. mælk
4 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
4 spsk. olie (smagsneutral f.eks. solsikke)

Sådan gør du:
Put det lunkne vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt halvdelen af melet og resten af ingredienserne. Rør dejen godt til en klisteret grød, og tilsæt så resten af melet. Vi plejer at bruge lidt ekstra mel, da dejen godt kan være lidt våd. Ælt dejen godt, og sæt den til at hæve et lunt sted i 20 min.
Ælt derefter dejen godt igennem igen og form 16 boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 45 min. Man kan lægge et fugtigt viskestykke over bollerne, mens de hæver, men de bliver også fine uden.
Pensl bollerne med sammenpisket æg (mælk kan også bruges), og bag dem midt i ovnen på 225° i 10-12 min. til de er fine gyldne (de bliver forresten også rigtig lækre med rosiner i!).

*Stelle*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar