Tærte med kartoffel, feta, spinat & bacon
I går stod den på tærte med kartoffel, feta, spinat og bacon. Jeg havde ikke prøvet at lave denne kombination før, men det blev ganske lækkert. Jeg synes måske, at kartoflerne gjorde tærten lidt tung og omeletagtig, så dem vil jeg nok udelade en anden gang. Original opskriften er heller ikke med bacon, men der var 2 herhjemme, der mente at den nok blev bedst med bacon i;)
Du skal bruge:
1 rulle færdig tærtedej
3 æg
125 g kartofler
300 g frisk babyspinat (jeg bruge bare almindelig frisk spinat)
100 g fetaost
1 stort løg
1 pakke bacon
3 dl cremefraiche (eller lignende)
Salt og peber
Sådan gør du:
Beklæd en tærteform med dejen og forbag tærtebunden i 10 min. på 180° midt i ovnen.
Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 centimeter store tern. Kog kartoffeltern i letsaltet vand i fem minutter, og hæld vandet fra. Skyl spinaten og vend den på en varm pande (med det vand der hænger ved) indtil den falder sammen. Skær bacon i små stykker, og steg dem sprøde på en pande.
Hak så fetaosten og løg groft, og fordel begge dele på tærtebunden sammen med spinat, kartofler og bacon. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber, og hæld blandingen over fyldet.
Bag tærten midt i ovnen på 180° i cirka 40 minutter.
Velbekomme!
*H*
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar