August havde bestilt kyllinglår til aftensmad, og da vi havde nogen i fryseren, tænkte jeg, at vi måtte lave noget tilbehør ud fra det der var i køleskabet. Det blev til en lækker tomatsalat (tomatsalat er jo altid godt her om sommeren, hvor man virkelig kan finde lækre tomater med saft og kraft!) og sprøde rösti. Jeg har ikke før forsøgt mig med rösti, men de blev faktisk rigtig lækre, og da de jo primært består af kartofler, så kan de jo bruge som tilbehør til alverdens forskellige ting:)
Til ca. 16 stk. skal du bruge:
4 store bagekartofler
1 lille løg
Et par håndfulde revet ost
Lidt olie
Salt og peber
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne. Riv dem groft på et rivejern og knug vandet ud af dem med hænderne. Hak løg meget fint. Tag en skål og put de revne kartofler, fint hakket løg, ost, olie og salt og peber i. Form 16 små flade rösti og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved ca. 200° varmluft i en halv times tid. Vend dem gerne efter ca. 15 min. så de bliver lækre gyldne og sprøde på begge sider.
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar