Mere lagkage...

I weekenden blev lillepigen 1 år, og det blev fejret med den nærmeste familie, dejlige gaver og ikke mindst masser af lagkage! Jeg har engang fundet en opskrift på nogle kakao-lagkage-bunde, som bliver rigtig lækre. Lagkagen ligges sammen med kage-/flødeskumscreme, bananer og groft hakket mørk chokolade... mmm sørg altid for at lave nok, så der er rester til dagen efter;)


Til bundene skal bruges:
100 g. blødt smør
250 g. sukker
Kornene af 1 vaniljestang
2 æg
225 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
2 dl. mælk

Derudover skal der bruges:
Bananer
1 pose kagecreme
1/2 l. mælk (til kagecreme)
1/2 l. piskefløde
150 g. mørk chokolade
Evt. bær til pynt

Sådan gør du:
Pisk det bløde smør med sukker og vaniljekorn. Kom det ene æg i og pisk godt, og tilsæt så andet æg og pisk igen godt. Bland mel, bagepulver og kakao i en skål for sig. Drys melblandingen gennem en sigte ned i æggeblandingen, og vend det forsigtigt. Vend forsigtigt resten af melblandningen i skiftevis med mælken. Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen i ca. 50 min. ved 175°. Lad kagen køle lidt af og flæk derefter forsigtigt kagen i 3 bunde.

Læg lagkagen sammen kagecreme rørt med lidt flødeskum, bananer og groft hakket chokolade. Læg så første lag på og gentag med kagecreme, bananer og groft hakket chokolade.
Pynt med flødeskum, glasur, icing, bær, krymmel eller hvad du nu lige har lyst til!

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar