Lammefrikadeller med mormorsalat

I går fik vi lammefrikadeller med mormorsalat - mmm en lækker frisk opskrift som jeg havde fundet på boligliv.dk (her kan man altså finde mange gode opskrifter!). Mormorsalaten var dejlig frisk, og lammefrikadellerne havde en rigtig god smag. Ungerne var ikke så vilde med frikadellerne, men så var der bare flere til os;)

Lammefrikadeller:
400 g hakket lammekød
1 tsk. salt
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand
25 g hvedemel
Peber
2 spsk. friskhakket rosmarin
Olivenolie til stegning

Put lammekød i en skål og rør det godt med salt. Blend løget og put i kødet sammen med presset hvidløg. Rør løg og hvidløg i kødet sammen med æg, vand og hvedemel. Rør til sidst til peber i. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Hak så rosmarin, og vend i farsen. Steg til sidst
farsen til små frikadeller, og steg dem i 5-6 min. på hver side.


Mormorsalat:
2 x hjertesalat
Friske grønne bønner
Mandelflager

1 dl. piskefløde
Saft af ½ citron Ca. 1 spsk. sukker

Skyl salaten, og slyng den tør. Nip så bønnerne, og damp dem i kogende vand i ca. 3 min. Hæld koldt vand over bønnerne, og rist  herefter mandelflager gyldne på en tør pande. Til dressingen skal du rører fløde med citronsaft og sukker - rør til dressingen er lækker cremet. Vend salaten med bønnerne, og dryp mormordressingen over. Drys herefter mandelflager over. 

Mmm... velbekomme!

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar