Så har jeg prøvet at lave Shepherd's Pie! Altså det var vel egentlig okay, en slags kødsovs og kartoffelmos i ovnen - det kan jo ikke gå helt galt. Jeg tror, at jeg havde forventninger til, at det ville smage himmelsk, så måske derfor blev jeg lidt skuffet (hvis det er helt rigtigt, så skal den vist også laves på lammekød, så mon man skulle prøve en "original" opskrift på et tidspunkt). Nå men det smagte godt, og ungerne var vilde med det, så skal nok blive lavet en anden gang herhjemme. Men vil dog lige sige, at det tog ret lang tid at lave, så det er ikke en optimal ret på hverdage... vi kom i hvert fald til at spise sent!
Kartoffelmos:
4-5 store bagekartofler
1/4 knoldselleri
25 g smør
1 dl varm mælk
Salt
Kødsovs:
500 g hakket oksekød
1 fed presset hvidløg
2 hakkede løg
3-4 revne gulerødder
1 dåse tomatpuré (140 g)
2,5 dl hvidvin
Salt og peber
1/2 tsk. sukker
Skræl kartoflerne og knoldselleri og skær dem i grove stykker. Put dem i en gryde med usaltet vand og kog dem helt møre under låg. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne og knoldselleri helt fint med et piskeris. Pisk så smør og mælk i og smag til med salt. Mosen skal være helt let for at få en optimal Shepherds Pie.
Brun kødet i lidt olie og kom så hvidløg, løg og gulerødder i og lad det sautere i ca. 5 minutter. Tilsæt herefter tomatpuré og hvidvin. Sauter videre i ca. 10-15 min. indtil vinen er kogt helt ind. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Smør et ovnfast fad og fyld kødet i. Dæk kødet med kartoffelmos - man kan enten bare smøre det over kødet eller man kan fylde mosen i sprøjtepose og lave fine toppe.
Bag så Shepherd's Pie'en ved 200° i 40-45 minutter.
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar