I sidste uge lavede jeg denne skønne thailandske agurkesalat! Opskriften er fra Sif Orellana's "Krudt og kanelsnegle", og salaten kan virkelig anbefales! Jeg kan rigtig godt lige en "normal agurkesalat" - men denne fik et lækkert twist med rødløget, korianderen og en anelse sambal oelek. Jeg serverede den til kyllingespyd og enkle stegte nudler, uhm, det var godt!
Thailandsk agurkesalat:
1 1/2 agurk
1 rødløg
5 spsk lagereddike
4 spsk sukker
1 knsp salt
Et lille drys hvid peber (dette havde jeg ikke - den blev fin uden)
1 knsp sambal oelek
3 spsk friske korianderblade
1 spsk fiskesauce
Kog eddike, sukker, og 1 spsk vand og lad det afkøle. Halver agurkerne og fjern kernerne med en lille ske. Skær agurken i skiver på ca. 1/2 cm. Læg skiverne i en skål sammen med finthakket rødløg og sambal oelek. Hæld den afkølede eddike over. Smag til med salt, peber og fiskesauce. Drys med friske korianderblade og server!
Velbekomme:-)
*S*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar