Jeg ved ikke hvorfor, men jeg fik forleden en ustyrlig lyst til hindbærsnitter, selvom det faktisk ikke er noget jeg er den store tilhænger af. Men jeg googlede en masse opskrifter, og man kan åbenbart lave hindbærsnitter på mange forskellige måder. Denne her opskrift er fra Irmas hjemmeside, og det er en af de opskrifter, hvor man bager kagerne med syltetøj i. De blev rigtig lækre, men næste gang skal der mere syltetøj i og et lidt tyndere lag glasur... men det er jo smag og behag!
Til 16 'små' kvadrater skal du bruge:
150 g smør
75 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
250 g hvedemel
1 æg
1 dl. hindbærsyltetøj
Glasur:
2 spsk. vand
3 dl. flormelis
Harlekin-krymmel
Bland smør, flormelis og vaniljesukker i en skål. Rør melet i og saml dejen med ægget. Når dejen er blevet en god klistret dejklump, lægges dejen på et bagepapir og trykkes flad. Læg så et stykke bagepapir hen over og begynd at rulle dejen tynd og rektangulær med en kagerulle.
Dejen skal være ca. 3 millimeter tyk. Jeg valgte at lave 2 lige store stykker, i stedet for et stort.
Træk dejen over på et skærebræt (stadig på bagepapir) og læg den i køleskab i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 180°.
Tag dejen ud af køleskabet og fjern det øverste stykke bagepapir på den ene "dejplade". Smør hindbærsyltetøj over hele dejen. Fjern så bagepapiret på det andet stykke dej og læg lige over syltetøjet. Prik med en gaffel i hele dejen, så der ikke dannes bobler i den (stik halvdybt - ellers så bobler dejen op alligevel). Bag hindbærsnitterne i ca. 25 minutter midt i ovnen til de er fint gyldne. Lav glasuren ved at blande vand og flormelis. Lad snitterne afkøle helt før der kommes glasur på. Kom glasuren på hele kagen og drys med krymmel. Lad den lige stå i 5 minutter, før du skærer ud i firkanter, ruder eller stikker dem ud i fine forme... mmm!:)
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar