For et par uger siden havde vi middagsgæster, og jeg lavede en helt fantastisk dessert - nemlig chokolade-lime cheesecake! Jeg havde købt nogle madringe samt kagefilm til at forme dem i, og de blev virkelig fine. Eneste kritik skulle være, at de måske blev lidt for store, så det var en ordentlig bombe, men det var ikke alle der nødvendigvis synes det var noget negativt!;)
Bund:
250 g digestivekiks
100 g smeltet smør
2 store spsk kakaopulver
Fyld:
300 g mørk chokolade smeltet
6 pasteuriserede æggeblommer
8 spsk flormelis
600 g mascarpone
4 dl piskefløde
2 usprøjtede lime
Knus kiksene (jeg puttede dem i en frysepose og kørte en kagerulle over dem til de var helt finknuste). Bland de knuste kiks med smeltet smør og kakaopulver, og rør til massen er ensartet. Beklæd en madring med kagefilm indvendigt og hold top og bund sammen med et par stykker tape. Tryk kiksemassen med i bunden til den er jævnt dækket - ca. 1,5-2 cm tyk bund. Man kan også lave en stor kage i en springform, det er uden tvivl nemmere.
Gør klar til de 2 slags fyld:
- Smelt chokoladen over et vandbad, og stil den til side til afkøling
- Rør mascarponen cremet med en elpisker
- Pisk æggeblommerne med flormelis til massen er en tyk, skummende æggesnaps (pisk i ca. 5 min)
- Pisk fløden til flødeskum
Vend først den ene halvdel af æggemassen med den smeltede chokolade og halvdelen af mascarponen. Vend derefter halvdelen af flødeskummet i, og vend sammen til cremet chokoladefyld.
Vend den anden halvdel af æggesnapsen med den resterende halvdel mascarpone og saft og reven skal fra de to lime. Vend derefter den anden halvdel flødeskum i, og vend denne sammen til cremet limefyld.
Fordel chokoladecremen over bunden, og fordel efterfølgende forsigtigt limecremen over. Lad cheesecaken stå i køleskabet i mindst fire timer, før den skal spises.
Drys til sidst med usødet kakaopulver på toppen før servering.
(billedet lever slet ikke op til hvor lækkert og fint det så ud desværre... god undskyldning for at lave den snart igen, så der kan tages nye og bedre billeder!)
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar