Lammeragout med fennikel/spidskålssalat

Jeg har længe gerne ville have noget mere lam på menuen herhjemme, så i sidste uge lavede jeg lammeragout. Det var en forholdsvis nem opskrift, men jeg må sige, at tomatsovsen i opskriften var meget kraftig, så retten smagte nærmest ikke af andet end tomat! Næste gang skal der helt sikkert noget mere i ragouten, jeg vil uden tvivl putte masse af frisk rosmarin samt flere forskellige grøntsager. Fennikel/spidskålssalaten kan bestemt også peppes op med ristede mandelflager eller pinjekerner.



Til 4 pers. skal du bruge:

Ragout:
Olivenolie
1 dåse kikærter
1 pakke lam i tern
1 flaske mosede tomater
½ kg gulerødder i tern
½ kg kartofler i tern

Salat:
Olivenolie
½ spidskål
1 fennikel
1 pakke salat
1 tsk. sennep
Revet skal citron
Havsalt  
Sort kværnet peber  




Sådan gør du:
Opvarm olie i en gryde og brun kødet af på alle sider. 
Tilsæt mosede tomater og kartofler, og lad det hele simre under låg i ca. 30 minutter eller til kødet er mørt (hvis nødvendigt så tilsæt lidt mere vand undervejs). Tilsæt så gulerødder og lad dem koge med et par minutter. Tilsæt de drænede kikærter, varm retten igennem og smag til med salt og peber. 

Mens retten varmer igennem, så lav salaten. Skær spidskål og fennikel i så tynde skiver som muligt på et mandolinjern. Vask og skyl den blandede salat og vend det hele sammen.
Rør sennep og olivenolie sammen til en dressing, smag til med citronskal, salt og peber, og fordel dressingen over salaten sammen med en god portion ristede nødder efter eget ønske.

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar