Forleden lavede jeg en opskrift jeg har kigget på længe, fra Sif Orellana's bog "Rollinger og Roulader".
Den hedder "Englens sang til torsken" og er en meget nem og enkel, men virkelig lækker ret!
Herhjemme har jeg en mand der er meget kritisk over for fisk, og han var meget begejstret for retten, så det er et godt tegn! Vi havde valgt at købe torsken hos fiskehandleren (140,- for 1/2 kilo, gisp!) - og det var noget meget lækker fisk. Dog vil jeg næste gang forsøge at kaste mig ud i noget hvid fisk fra supermarkedet - ihvertfald hvis det skal være en hverdagsret, for ellers syntes jeg det er lidt dyrt!
Jeg vil også prøve at skære lidt ned på mozzerallaen, og se om jeg kan få en mere fedtfattig ret. Jeg serverede det med fuldkornsris og kogt broccoli til, men kunne forestille mig at det også var godt med noget lækkert brød til.
Du skal bruge:
- Lidt olivenolie
- 800-1000 g torskefileter
- 15-20 cherry- eller små faste kryddertomater
- 25 friske basilikumblade
- 2-3 fed presset hvidløg
- salt
- 2 stk frisk mozzarella a 125 g
- 1/2 dl friskrevet parmesan
Dryp lidt god olivenolie i et ovnfast fad og læg torskefileterne deri. Drys fisken med lidt salt. Halver tomaterne og læg dem hen over fisken (skær dem evt. i kvarte, hvis de er lidt store). Drys med lidt mere salt. Læg basilikumbladene i et lag hen over tomaterne. Pres lidt hvidløg ud over retten – det smager fantastisk, men kan udelades, hvis man er mere til den helt rene smag. Skær de to mozzarellaer i tynde skiver og fordel dem i et lag hen over retten. Riv den friske parmesan over til sidst. Stænk med lidt god jomfruolivenolie og sæt fadet i ovnen i ca. 15- 20 minutter ved 200 grader.
Velbekommen!
*S*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar