Super nem calzone

Sikke et helt fantastisk vejr i dag! Dagen blev brugt i Fælledparken, hvor vi så farmand spillefodbold med vennerne, var på legepladsen og ikke mindst nød solen og at kunne løbe rundt i korte ærmer! Vi kom alle hjem med solrøde kinder og var godt trætte efter en hel dag i den friske luft. Men så skønt - mere af den slags tak! Aftensmaden bød på calzone (endnu en hitopskrift fra BoligLiv), som kan laves rigtig hurtigt, hvis man allerede har lavet tomatsaucen. Man kan jo også bare købe en færdiglavet, men saucen i opskriften er virkelig lækker. Der var rigeligt til at fryse en portion til endnu en omgang calzone. Så i dag var det nemt at hive saucen ud af fryseren!


Til 4 stk. calzoner skal du bruge:
2 pakker færdig pizzadej   

Tomatsovs:  
1 lille hakket løg  
1 fed hvidløg  
1 dåse hakkede tomater  
2 tsk. sukker  
1 spsk. balsamisk eddike  
2 spsk. oregano  
Salt og peber   

Fyld:  
250 g hel mozzarella  
1 peberfrugt  
100 g parmaskinke  
Frisk rucola

Sådan gør du:
Lav først tomatsaucen - kom alle ingredienser til saucen i en blender, og blend, til sovsen er ensartet. Smag saucen til med salt og peber og eventuelt mere eddike.   
Skær så mozzarella i skiver og peberfrugt i tynde strimler. Del hvert dejstykke i to stykker, og udstik til runde cirkler. Skær overskydende dej fra lav evt. nogle mini-calzoner til ungerne til madpakken. 
Fordel tomatsaucen i et tyndt lag på den ene halvdel af bundene og læg mozzarella, parmaskinke og strimler af peberfrugt på halvdelen med tomatsovs. Fold herefter 'pizzaen', og pres kanten med en gaffel for at lukke pizzaen helt. Bag pizzaerne i ca. 15 min. midt i ovnen på 225° til de er sprøde og gyldne. Server de lækre calzone med godt med rucola oven på! 

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar