Indbagt laks - hurtigt og nemt!

Denne opskrift på indbagt laks er super nem, hurtig og smager lækkert! Kan bruges til både forret men også til middag med godt med tilbehør. Jeg havde lavet en spidskålssalat med friske bønner og mormor-dressing!


Du skal bruge:
1 rulle fersk butterdej
100 g flødeost
Ca. 300 g røget laks i skiver
Dild
Frisk kværnet peber
Sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du:
Rul butterdejen ud og læg den på en bageplade på bagepapiret. Smør flødeosten ud langs midten af dejen, drys med klippet dild og friskkværnet peber, og læg laksen ovenpå.
Klip 5-6 cm lange hak ind i dejen fra begge langsider med knap 2 cm mellemrum. Fold den ene langside ind over fyldet. Fold så den anden langside ind over, efterhånden som strimlerne flettes ind over hinanden (dette er jeg bestemt ingen mester til, men det smager herligt alligevel;)). Luk til sidst dejen pænt ved enderne, og pensl overfladen med æg.
Bag laksen midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter (eller til den er gennembagt). Lad den indbagte laks køle lidt af inden servering. Server med frisk citron!

Bon appetit!

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar