Kartoffelmad med et twist!

I ferien faldt jeg over en opskrift på en anderledes kartoffelmad, fra Magasinet "Mad!" Vi har spist mange rugbrødsmadder i ferien, så det var oplagt at prøve en lidt mere lækker en af slagsen. 
Den var rigtig god, den kræver selvfølgelig lidt mere end den sædvanlige med blot mayonnaise og ristede løg, men jeg synes den blev ret lækker, så det var det ekstra arbejde værd.


                      


Kartoffelmad med bacon, ricottacreme og basilikummayonnaise (4 personer):

- 400 gram nye kartofler
- 8 skiver bacon
- 4 skiver rugbrød
- purløg

Basilikummayonnaise:
- 1/4 bundt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl god mayonnaise
- salt og friskkværnet peber

Ricottacreme:
- 100 gram ricottaost
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk fintrevet citronskal
- 1/2 bakke karse
- salt og friskkværnet peber

Skrub kartoflerne og kog dem netop møre i letsaltet vand. Lad dem køle af og skær dem i skiver.
Blend basilikum, hvidløg og olivenolie sammen i en minihakker eller blender. Vend blandingen sammen med mayonnaise og smag til med salt og peber.
Rør ricottaosten sammen med citronsaft, citronskal, og klippet karse og smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde på en tør, varm pande og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. 
Smør rugbrødet med ricottacreme og fordel kartoffelskiver og sprødstegt bacon ovenpå. Læg ca. 1 tsk basilikummayonnaise på toppen, drys med klippet purløg og slut af med et drys peber fra kværnen. Server straks!

Velbekomme:-)

*S*


Ingen kommentarer:

Send en kommentar