Karamelfudge med havsalt

                    


Efter en oprydning i køkkenskabet, stødte jeg på den dåse kondenseret mælk, som var ved at udløbe. Jeg tænkte, at den da måtte kunne bruges til et eller andet, og efter lidt søgning rundt på nettet, fandt jeg frem til, at jeg ville prøve at lave noget Fudge!
Jeg kiggede på flere opskrifter og endte med at kaste mig ud i en hjemmelavet opskrift - synes der var SÅ meget sukker i mange af opskrifterne, så jeg tog chancen og reducerede sukker indholdet gevaldigt. Derudover tænkte jeg at lidt havsalt på toppen, måske kunne udligne sødmen lidt.

Fudgen var meget nem at lave og blev utrolig flot og glat, hvis jeg selv skal sige det...meeen...jeg bliver aldrig stor fan af Fudge, det må jeg bare indse. Selvom jeg havde brugt mindre sukker, var det stadig meget sødt. Jeg vælger at dele opskriften, for hvis der skulle være nogle Fudge-fans derude, tænker jeg at denne version med havsalt måske kunne være et alternativ til dem med chokolade osv.

Du skal bruge:  
- 1 dåse kondenseret mælk 
- 400 gram sukker 
- 100 gram smør 
- 1 1/2 dl minimælk 
- Havsalt  

Bland alle ingredienserne sammen i en styr gryde og varm det op, indtil det koger. Det skal koge i ca. 15-20 minutter indtil det er blevet mørkere og mere tykt i konsistensen. Herefter skal det hældes i en skål og røres i 10 minutter.  Dette kan med fordel gøres i en røremaskine, hvis man er den heldige ejer af sådan en! Herefter hældes massen i et firkantet fad belagt med bagepapir og drysses med lidt havsalt. Fudgen skal nu stå køligt i nogle timer, og så er det klar til at blive spist.  

*S*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar