120 g smør
60 g kakaopulver
50 g mørk hakket chokolade
200 g brun farin
1 stort æg
60 g hvedemel
1¼ dl mælk
Topping:
50 g pistacienødder
50 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
75 g små skumfiduser
Sådan gør du:
Smør, kakaopulver og hakket chokolade kommes i en gryde og smeltes ved jævn varme. Rør i blandingen til den er glat og uden klumper. Tag gryden af varmen, og rør så brun farin, æg, hvedemel og mælk i dejen.
Beklæd en form på ca. 20 x 20 cm med bagepapir og smør papiret. Fordel dejen i formen, og bag kagen ved 175 midt i ovnen i ca. 25 min. Mærk med en kødnål, om kagen er bagt. Hvis der hænger dej ved, så skal den have lidt længere.
Mens kagen er i ovnen så hakkes nødderne og chokoladen. Lige når kagen er færdig så fordel først skumfiduser og så nødder og chokolade på den lune kage. Stil herefter kagen tilbage i ovnen, og bag i yderligere 3–5 min. til skumfiduserne er gyldne og chokoladen er smeltet.
Afkøl kagen ca. 1 time og stil den derefter i køleskabet i 1 time, inden den skæres i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
Mmm... får helt lyst til et stykke!:)
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar