De her frikadeller er super lækre med masser af smag, et godt alternativ den traditionelle frikadelle. De er fyldt med persille, løg og citron, og de er nemme at lave. Farsen skal ikke i køleskabet inden stegning, så de kan hurtig blive færdige - og det passer jo perfekt til hverdagsmaden! Af tilbehør har vi spist forskellige salater, ovenstegte kartofler, tzatziki - ja det er jo nærmest kun fantasien der sætter grænser. Dog vil de ikke passe til sovs og kartofler, men igen det er jo en smag sag! De kan helt klart anbefales:)
Du skal bruge:
500 g hakket kalv/flæsk
1 tsk groft salt
Peber
Et fint hakket lille løg
1 tsk reven usprøjtet citronskal
1 bundt hakket persille
1/2 fed presset hvidløg
1 æg
1/2 dl rasp
1/2 dl vand
Olie til stegning
Sådan gør du:
Rør kødet med salt. Tilsæt herefter peber, citronskal, persille, hvidløg og æg og rør det godt sammen. Tilsæt så raspen og rør til sidst vandet i. Form farsen til aflange frikadeller og steg dem i olie på panden. Start med at brune dem et par minutter på alle sider, og steg dem så færdige i ca 8 minutter på hver side indtil de er gennemstegte.
Velbekommen!
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar