Du skal bruge:
50 g smør
3 dl mælk
1 dl yoghurt/ymer/fromage frais
25 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
60 g hakkede solsikkekerner (ca. 1 dl)
700 g hvedemel
Sammenpisket æg til pensling
Hakkede solsikkekerner til at pynte oven på bollerne
Sådan gør du:
Smelt smørret og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 16 stykker og form dem til flade boller. Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time.
Pensl med æg og drys med solsikkekerner. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225°.
Velbekomme!
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar