Endnu en dag med barn syg førte til lidt mere bagning. Denne opskrift er meget nemt, men tager små 4 timer at lave, så den skal laves, når man har godt tid... og det går der efterhånden længe mellem;)
Brødet er lækkert til pasta, suppe og ja, generelt retter det klæder med at godt stykke brød til. Det bliver til et stort brød, og heldigvis kan det fryses. I dag var jeg løbet tør for havsalt, så almindelig fint salt kan også bruges, men det bliver bare lidt lækre med havsalt.
Du skal bruge:
25 g gær
6 dl lunkent vand
1/2 spsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 750 g fint durumhvedemel
Olivenolie til pensling
1-2 spsk tørrede provenceurter eller rosmarin samt havsalt til at drysse ovenpå
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt, olivenolie og mel og rør dejen sammen. Dejen skal være lind - den skal ikke æltes.
Lad dejen hæve tildækket ved køkkentemperatur i ca. 2 timer. Hæld derefter dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad den efterhæve tildækket ca. 30 min.
Pensl med olivenolie og drys med provenceurter eller rosmarin og havsalt.
Bag brødet midt i ovnen ved 200° i ca. 40 min.
Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist.
(opskriften er fra GOD MAD let at lave, som i øvrigt byder på rigtig mange gode opskrifter)
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar