50 g smør
½ liter mælk
25 g gær
1 tsk groft salt
1 æg
750 g hvedemel
Til fyldet skal du bruge:
250 g feta
1 æg
1 stor finthakket grøn peber
1 spsk olivenolie
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Så simpelt er det:
Lav dejen ved at smelte smørret og kom derefter mælken i. Opløs gæren + salt heri og kom til sidst et pisket æg og hvedemel i lidt ad gangen. Ælt til en smidig dej. Stil den til hævning 30-40 min. i en tildækket skål. Del dejen i 12 stykker. Rul dem ud til runde dejcirkler på et let meldrysset bord.
Fyldet er meget simpelt, mos feta med æg og bland peberfrugt, olie, salt og peber. Fordel fyldet på halvdelen af cirklerne, fold kanterne op om fyldet og knib dem sammen over fyldet, så man får en aflang kanoformet pirog. Læg brødene på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 10 min., pensl dem med æg og bag dem midt i ovnen ved 200° i ca. en 1/2 time til de er gyldne.
*H*
Ville ønske min kæresten ville bage sådanne dejlige brød :)
SvarSletKone skat - KONE...
SvarSlet