I går ville jeg forsøge mig med at bage nogle ciabatta brød. Det gik også fint, og resultatet blev godt, bortset fra at jeg kom til at grille brødene!! Vores ovn varmer nemlig hurtigere op, når den står på grill, men så skal man jo bare lige huske at slå den over på almindelig, når man så sætter noget derind! Nå men brødet smagte rigtig lækkert trods en lidt mørk skorpe. Jeg endte med at grille dem i 20 min. på 220° midt i ovnen, så hvis man er til en hård mørk skorpe, så er det vejen frem;) Som sagt blev det lækkert, men vil da lige prøve at bage dem en anden gang UDEN at grille dem!
Du skal bruge:
50 g gær, 5 1/2 dl. lunkent vand, 700 g pizzamel, 300 g durummel, 3 spsk. salt, 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Rør det hele sammmen og ælt dejen i ca. 5 min. til den er blød og smidig (dejen må ikke være alt for fast). Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Rul dejen ud i lidt durummel til 2 aflange pølser, og sæt dem på en bageplade. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 min.
Sæt brødene ind i en forvarmet ovn på 250° og skru straks ned til 220°. Bag dem i ca. 20-25 min. Sæt derefter ovnen på klem, og bag dem yderligere i 10 min. for at få en sprød skorpe.
*H*
Ingen kommentarer:
Send en kommentar