Muffins med whisky & kaffe... mmm!

Det var egentlig et forsøg på at finde en ny opskrift, så jeg kunne bage noget lækkert til ungerne, men det endte med at bliver nogle rigtig voksen muffins med whisky og kaffe! Og de kan helt sikkert anbefales - mmm de blev så lækre! De vil også egne sig rigtig godt som dessert med en kugle god vaniljeis til!

Til ca. 15 stk. skal bruge:
100 g blødt smør
100 g mørk chokolade
150 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 æg
1 dl stærk kaffe
½ dl whisky
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
50 g hakket, mørk chokolade
¼ l fløde til pynt

Sådan gør du:
Start med at smelte smør og chokolade ved svag varme i en gryde. Pisk så æg, sukker og vanillesukker luftigt og rør herefter kaffe og whisky i. Sigt hvedemel, bagepulver og natron i dejen og rør det sammen. Rør chokoladesmørret forsigtigt i dejen og dernæst hakket chokolade.
Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne min i ovnen på 160° i ca. 20 min.  Afkøl kagerne på en bagerist, og pynt dem fint med en top flødeskum (lidt ristet hakket nødder på toppen ville helt sikkert også være lækkert).

*H*

Ingen kommentarer:

Send en kommentar