Hjemmelavet knækbrød

I weekenden fik jeg lyst til hjemmelavet knækbrød. Jeg laver dem tit, de er gode som mellemmåltider, når den lille sult melder sig. Opskriften jeg bruger, er fra Sif Orellana´s bog "Spilopper og Stjerneskud"

Du skal bruge:
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl lyst mel (f. hvede eller spelt)
  • 2 1/2 dl mørkt mel (f.eks graham)
  • 3/4 dl olie (alt kan bruges)
  • 2 dl vand
  • 1-2 tsk flagesalt

Bland alle ingredienser til en ensartet masse. Del den i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir. Læg stykkerne over på en bageplade, og hiv det øverste øverste stykke bagepapir væk. Skær knækbrødende ud i stykker med en pizzaskærer eller f.eks. kageudstikkere (det brugte jeg denne gang). Bag knækbrødende ved 200 grader i  ca. 12-15 minutter, til er sprøde og lysebrune. Afkøl dem på en rist og....velbekomme!





*S*

2 kommentarer:

  1. Hej. Har i en favorit olie? Jeg tænkte nemlig på, om olivenolie er for gennemtrængende i smagen?
    - Hardijt

    SvarSlet
  2. Hej Hardijt! Dejligt at du læser vores blog :-) Jeg bruger altid olivenolie, men Sif skriver i bogen, at du kan bruge alle olier. Håber du vil kaste dig ud i det, de er virkelig gode!

    SvarSlet